utorok 31. marca 2009

Poznáte google analytics and adwords?

Odkedy som rozbehol svoju stránku trávim každý deň aspoň pár minút na google analytics. Je to skvelý nástroj na sledovanie výkonnosti vašej stránky, návštev a trendov. Napríklad viem zistiť, ako sa ku mne ľudia dostali, odkiaľ boli (mesto), koľko času boli, čo hľadali, či sú to noví návštevníci, alebo sa vracajú takí, čo už stránku poznajú a podobne.

Od doby, čo si sledujem informácie o stránke pomocou tohto skvelého nástroja sa mi podarilo zvýšiť počet návštev na stránke o 150 percent. A to viem, že ešte nedosahujem vrchol! Samozrejme, je to dané aj podpornou reklamou cez google adwords, to priznávam, nie všetky návštevy sú zadarmo. Ale vďaka analýzam lepšie viem, do ktorej reklamy mám dať koľko peňazí. Jeden môj známy zadal reklamu agentúre. Tá si berie svojich pár percent, ostatné ide do platenej reklamy. Ale fakt neviem ako to robia, ale vychádza mi to, že za 300 Eur mesačne dostane na stránku tak 270 ľudí. Ja dokážem za 70 Eur dostať na stránku 1300 ľudí. Trošku rozdiel, nie?

Skúste si poštudovať stránky google analytics a google adwords a dočítate sa, čo vám to môže všetko priniesť. Je toho veľa, toto má byť iba ako naťuknitie, nie návod. Pokiaľ chcete, viem vám s tým pomôcť, dokonca sa o tieto veci aj starať, samozrejme za určitú úplatu. Môj mail je biskupic@tabi.sk.Výsledky sú skutočne veľmi zaujímavé.

4 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

Práve som dočítal, celý tvoj blog.
Musím pochváliť tvoju schopnosť zaujímavo písať. Dobre sa to číta.
Je mi len ľúto, že výpovedná hodnota niektorých článkov je dosť biedna, ale aspoň sa dali prečítať v pohode.
Ja síce neviem písať takéto články, no čítam ich priveľa,tak preto tá malá kritika.
Som rád, že sú tu ľudia ako ty, ktorí sa dokážu podeliť so svojimi poznatkami a skúsenosťami. Škoda,že už nepíšeš tak často ako v roku 2007, no zrejme ti dochádza inšpirácia.
Želám ti úspešné pokračovanie v tomto blogu a aj v profesnom a súkromnom živote.

Ing.Branislav Biskupič povedal(a)...

Dakujem, ano, mas pravdu, nejak mi dosla "stava". Tesi ma pochvala aj tvoj nazor, dakujem.

Anonymný povedal(a)...
Tento komentár bol odstránený správcom blogu.
Ing.Branislav Biskupič povedal(a)...

Pomaly sa vo mne zbiera pocit, ze zasa bude o com pisat, len este nechcem predbiehat :)