streda 5. decembra 2007

Affiliate - "strojček" na peniaze

Ako podnikatelia ste sa určite už stretli s tým, že niekto ponúkal možnosť sprostredkovania. Či už takého, ktoré vám prinesie nového zákazníka alebo predaj vášho produktu; alebo z opačného pohľadu - takého, kde vy sprostredkujete zárobok jemu.

Pokiaľ všetko dopadne ako má, potom jeden zarobí priamo a druhý z provízie. Samozrejme, bavme sa o ideálnom svete. Poznám človeka, ktorý chcel podnikať ako sprostredkovateľ. Sprostredkoval zopár obchodov a až potom zistil, že sa "majstri" dohodli za jeho chrbtom tak, že mu nedajú nič. Teraz ale myslím na seriózne podnikanie, zvyčajne globálne, konkrétne internetové.

Existuje nejaká internetová stránka, ktorá predáva tovar alebo službu. Dohodnete sa s ňou, že vy im budete robiť sprostredkovateľa. Čo je lepšie, oni vám to priamo na svojej stránke ponúkajú, treba sa iba zaregistrovať a začínate.

Keď im dohodíte zárobok, potom vám pošlú províziu. No a toto je zjednodušený model s krásnym názvom "affiliate". Keď dohodíte takýchto obchodov dosť, potom to kľudne môže byť aj zdroj zaujímavého príjmu.

Čítal som motivačné stránky nejakých ľudí, ktorým sa to podarilo. Jedna pani písala, že kým bola na materskej si to pomaly rozbiehala a potom už nešla do práce, lebo tento príjem bol natoľko zaujímavý, že nemusela. (uf, keď to teraz po sebe spätne čítam sa cítim ako na seminári Herbalife)

Všetko ale treba udržiavať. Ak sa do toho pustíte, nezabudnite na to, že nie je možné iba spraviť stránku a čakať a čakať. Treba sa snažiť o aktívnu reklamu, získavať nových a nových návštevníkov.... Ale potom možno poviete, že vám táto "sranda" zarába skutočné a nemalé peniaze. Aby som bol konkrétny, z mojho okolia to hádže úspešnejším okolo 12-15tisíc mesačne a to robia affiliate iba na slovensku. Zaujímavé a motivujúce, nie? V zahraničí sú to ale sumy niekoľko tisíc dolárov... to nie je výmysel. Pozor, internet je globálny, takže môžete robiť business v Amerike na sedieť na slovenskej zemi.

Sám som v tejto oblasti totálny amatér. Pripravujem web stránku, ktorú vám predstavím snáď tak za mesiac a potom vás budem priebežne informovať či niečo a keď tak koľko priniesla. Verím, že sa tešíte na výsledky so mnou {:o).

Žiadne komentáre: